Uitwisseling persoonsgegevens integrale hulp

Bij de integrale hulp van gezinnen of personen is het nodig om persoonsgegevens uit te wisselen die als het ware ‘over de wetten heen’ gaat. Toch blijkt er weinig geregeld te zijn met betrekking tot dit onderwerp. De VNG heeft het probleem genoemd in een mail aan de Tweede Kamer en schreef een artikel op haar website.

In de mail wijzen we op drie verwante problemen:

• Gegevensuitwisseling speelt ook bij vroegsignalering en bemoeizorg, hier is nu onvoldoende ruimte voor.
  • Integraal werken wordt bemoeilijkt door de verschillende toegangsroutes naar jeugdzorg. In bepaalde gevallen waarin rechtstreekse wordt doorverwezen blijkt het voor gemeenten niet goed mogelijk de integrale regierol waar te maken en te sturen op een intrale aanpak (één gezin, één plan, één regisseur).
  • Er ontbreekt ook een adequate juridische grondslag voor het uitwisselen van gegevens van gedetineerden met oog op hun re-integratie.

Meer weten? Lees verder via deze link naar de VNG website.

Raadsleden en e-awareness
CIP Workshops