Congres Overheid 360°

Het jaarlijkse congres voor informatiemanagement binnen de overheid, Overheid 360°, zal op woensdag 10 oktober weer plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht. De registratie voor dit evenement is geopend. Deze editie in op het onderwerp Digitale Transformatie.

Tijdens het congres Overheid 360° is er volop aandacht voor nieuwe ontwikkelingen als data science, kunstmatige intelligentie, robots, internet of things en blockchaintechnologie. Maar ook voor organisatorische aspecten, zoals een nieuwe rol voor I&A-afdelingen, de beweging Samen Organiseren/Common Ground, privacy en de AVG en innovatief aanbesteden. Overkoepelend thema is digitale transformatie.

Overheid 360° wordt georganiseerd door Jaarbeurs in samenwerking met de gemeente Utrecht, Native Consulting, VNG Realisatie en Ynformed. Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door marktpartijen. Hoofdmediapartner is ict-vakblad Computable. Voor medewerkers van publieke organisaties is deelname kosteloos. Registreren kan via deze link.

Solide ict nodig

‘Digitale transformatie gaat verder dan alleen het automatiseren van processen of het verzamelen van data’, stelt Paul Verdult, brandmanager bij Jaarbeurs. ‘Het omvat het samenspel tussen dienstverlening, bedrijfsvoering en slimme inzet van ict, binnen en tussen de verschillende domeinen. Het duidt een uitdagend nieuw tijdperk aan waarbij techniek en ict strategische factoren zijn bij het zoeken naar slimme én snelle oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken’.

Het gaat volgens Verdult om een andere manier denken en doen, ondersteund door solide ict. Pas als de basisinformatievoorziening op orde is, ontstaat er ruimte voor digitale transformatie, benadrukt hij. ‘Dan heeft het zin om naar innovatieve ict, zoals data science, kunstmatige intelligentie of blockchain te kijken en naar een andere vakinhoudelijke rol die I&A-afdelingen bij digitale transformatie kunnen spelen.’

RvIG klantendag
Overzichten Auditors