Skip to main content

Crisisoefening Mind Your Step

Weet jij wat je moet doen als jouw organisatie een incident heeft met betrekking tot informatiebeveiliging of privacy? Om dergelijke situaties te oefenen kan je mee doen aan deze crisisoefening op 25 oktober in Oosterhout.

Jouw organisatie doet er uiteraard alles aan om een incident op het gebied van informatieveiligheid en privacy te voorkomen. Maar stel je nu eens voor dat er ondanks al die inspanningen toch een incident plaatsvindt? Bijvoorbeeld een datalek omdat één van je collega’s zijn bedrijfstelefoon vol klantgegevens verliest? Wat doe jij dan? Of sterker nog, wat ‘moet’ je dan doen als je de regels netjes zou volgen? Op donderdag 25 oktober kun je ontdekken hoe jij handelt in een crisissituatie én belangrijker nog, wat er voor nodig is om slim samen te werken in zo’n situatie. Op ons soul:made kantoor in Oosterhout (NB) organiseren wij namelijk een crisisoefening waar je van harte voor uitgenodigd bent.

Tijdens deze oefening waarin een echte crisissituatie op privacy- en informatieveiligheidsvlak centraal staat, ga je als deelnemer samen aan de slag om de crisis zo efficiënt mogelijk te beheersen door gerichte stappen te ondernemen. Om zo niet alleen te voorkomen dat de data bij onbevoegden terechtkomt, maar ook om te achterhalen wie de dader is.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
Hoe kun je contractmanagement implementeren?
: Contractmanagement zorgt ervoor dat alle afspraken en verplichtingen in een zakelijk contract goed worden nageleefd en beheerd, vanaf het moment dat het contract wordt ondertekend tot het einde ervan. Maar wat houdt contractmanagement eigenlijk in? En hoe kan je dit goed implementeren?
De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.

Meer recente berichten

Digital Trust Center waarschuwt meer ondernemers
Verder lezen
Eerste Kamer ook akkoord met Tijdelijke wet cyberoperaties
Verder lezen
Handhavers Dijk en Waard uitgerust met bodycams en handboeien. Mensen gedragen zich bewuster als ze weten dat ze gefilmd worden
Verder lezen
Franse privacytoezichthouder geeft AVG boetes voor SHA 1 en TLS 1.0 gebruik
Verder lezen
NIS2 Quickscan helpt organisaties bij voorbereiding op nieuwe cyberwet
Verder lezen
Bedrijven in industrie en handel vaker slachtoffer ransomware
Verder lezen
Aparte wet nodig voor gezichtsherkenning
Verder lezen
Norea: gepokt en gemazeld in it audits en privacy
Verder lezen
LockBit keert terug met bijgewerkte encryptors en nieuwe servers
Verder lezen
Russische hackers leggen Belgische overheidswebsites tijdlang plat
Verder lezen