Onderzoek identiteitsfraude

De hulp van gemeenten is nodig bij een onderzoek naar de aanpak van identiteitsfraude aan de balie. Het ministerie van BZK is dit onderzoek gestart samen met de Werkgroep Tegengaan Identiteitsfraude.

Wat gaan ze doen?

Online en anoniem met collega’s van gemeenten en ketenpartners in gesprek over identiteitsfraude. Wat gaat goed, wat kan beter en hoe kunnen we dit gezamenlijk bereiken? Tijdens deze discussie kunnen jullie over en weer reageren op stellingen. Hierin kunnen jullie het met elkaar eens of compleet oneens zijn. Jullie reageren op elkaars reactie: laat jullie gedachten en ideeën de vrije loop!

Hoe doen ze dat?

Via een online tool www.synthetron.com een dialoog voeren over diverse aspecten van identiteitsfraude. Ver hoef je niet te reizen: elke collega kan vanachter zijn of haar werkplek (anoniem) deelnemen. Stem je deelname wel even af met de collega’s van jouw afdeling en reserveer deze datum in jouw agenda!

Meetup Logius Identiteitslab
Onderzoek Privacyrecht