Privacy Protocol bij afvalinzameling

Heeft jouw gemeente een Privacy Protocol voor de verwerking van persoonsgegevens bij afvalinzameling? De gemeente Eemnes heeft een dergelijk beleid opgesteld welke je kunt raadplegen ter inspiratie.

Artikel 1 Begripsbepalingen

In dit protocol wordt verstaan onder:

AP: de Autoriteit Persoonsgegevens, ook College Bescherming persoonsgegevens genoemd, de toezichthoudende autoriteit voor de naleving van de geldende privacywetgeving;

AVG:de Algemene Verordening Gegevensverwerking, voluit: Verordening (EU) 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van Persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG;

Betrokkene: degene op wie een Persoonsgegeven betrekking heeft, in het geval van

afvalinzameling voor een gemeente een inwoner van die gemeente;

Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

persoon;

Verwerker: degene die ten behoeve van de Verantwoordelijke Persoonsgegevens verwerkt, zonder aan zijn rechtstreeks gezag te zijn onderworpen, zoals het publiek afvalbedrijf als het gaat om de inzameling van afval voor gemeenten;

Verwerking: elke handeling of elk geheel van handelingen met betrekking tot Persoonsgegevens, waaronder in ieder geval het verzamelen, vastleggen,

ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken,

verstrekken door middel van doorzending, verspreiding of enige andere vorm

van terbeschikkingstelling, samenbrengen, met elkaar in verband brengen,

alsmede het afschermen, uitwissen of vernietigen van gegevens;

Verwerkings-

verantwoordelijke:de natuurlijke persoon, rechtspersoon of ieder ander die of het bestuursorgaandat, alleen of tezamen met anderen, het doel van en de middelen voor deverwerking van Persoonsgegevens vaststelt.

Artikel 2 Reikwijdte en Verwerkingsverantwoordelijke

2.1 Dit protocol is uitsluitend van toepassing op de Verwerking van Persoonsgegevens in het kader van de afvalinzameling. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes is in het kader van de verwerkingen die vallen onder dit protocol de verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de AVG en verantwoordelijk voor de nakoming van de AVG. De verwerkingsverantwoordelijke wordt in dit reglement aangeduid met “het college”.

Verder lezen bij de bron
Genuanceerde benadering inzagerecht
Recht op inzage binnen de AVG

Copyright © 2014-2019 IB&P B.V. - Privacy Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V. 
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap