Interviews Amsterdammers over privacy

De Nationale Ombudsman heeft diverse Amsterdammers geïnterviewd over hoe zij denken over het recht op privacy. Onder de geïnterviewden lees je over de diverse standpunten die onder de bewoners van de hoofdstad leven.

Wat weet de overheid van jou? Welke persoonsgegevens mag de gemeente delen en welke niet? Bij de Nationale ombudsman merken we dat het niet altijd voor iedereen duidelijk is wat het recht op privacy inhoudt. En waar kun je terecht als je denkt dat de overheid niet goed omgaat met jouw gegevens? Wij gingen de straat op en vroegen een aantal Amsterdammers wat zij vinden van de privacybescherming in Nederland.

Gemeentelijke datalabs gezocht
De open WOB