Skip to main content

Webinar Privacy met Aleid Wolfsen

Op 7 mei vindt er van 15:30u tot 16:30u een webinar plaats waarin Aleid Wolfsen toelicht wat we leren van de AVG, wat de misverstanden zijn en wat de uitgangspunten zijn. Je kunt je nog aanmelden.

Aanmelden voor de webinar

Meld je aan, ook als het op dat moment niet uitkomt, want je kunt de webinar op een later moment terugkijken. Je krijgt een seintje vlak voordat de webinar begint. Maar ook op het moment dat je hem kan terugkijken. LET OP: meld je aan met het e-mail adres van je werk.

Waarom een webinar over privacy?

Uit onderzoek dat de Autoriteit Persoonsgegevens liet doen, bleek dat 94% van de mensen zich zorgen maakt over de bescherming van hun persoonsgegevens. Vooral over misbruik van hun identiteitsbewijs, het volgen van hun online zoekgedrag en wifitracking. Bij uitstek situaties waarin mensen de grip op hun persoonsgegevens kwijt zijn. De AVG die sinds 25 mei 2018 geldt kwam dan ook geen dag te laat. De AVG zorgt voor meer grip: voor de mensen van wie gegevens worden verwerkt, maar óók voor de organisaties die hun persoonsgegevens verwerken en voor de privacytoezichthouder.

Bekijk ook de webinars met Jim Stolze, Geert Wind en Perry van der Weyden.

Gratis cursus over privacy

Wist je dat de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) een gratis cursus geeft over privacy? Je leert wat de AVG is. Welke impact heeft die op je werk? Wanneer werk je volgens de regels? Lees meer over deze cursus. Stuur een e-mail naar radio@rijksoverheid.nl om je in te schrijven. Vermeld dan je naam, telefoonnummer en datum van de cursus. Meld je aan voor één van de volgende data: 21 mei, 18 juni of 24 september.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
Hoe kun je contractmanagement implementeren?
: Contractmanagement zorgt ervoor dat alle afspraken en verplichtingen in een zakelijk contract goed worden nageleefd en beheerd, vanaf het moment dat het contract wordt ondertekend tot het einde ervan. Maar wat houdt contractmanagement eigenlijk in? En hoe kan je dit goed implementeren?
De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.

Meer recente berichten

Eerste Kamer ook akkoord met Tijdelijke wet cyberoperaties
Verder lezen
Handhavers Dijk en Waard uitgerust met bodycams en handboeien. Mensen gedragen zich bewuster als ze weten dat ze gefilmd worden
Verder lezen
Franse privacytoezichthouder geeft AVG boetes voor SHA 1 en TLS 1.0 gebruik
Verder lezen
NIS2 Quickscan helpt organisaties bij voorbereiding op nieuwe cyberwet
Verder lezen
Bedrijven in industrie en handel vaker slachtoffer ransomware
Verder lezen
Aparte wet nodig voor gezichtsherkenning
Verder lezen
Norea: gepokt en gemazeld in it audits en privacy
Verder lezen
LockBit keert terug met bijgewerkte encryptors en nieuwe servers
Verder lezen
Russische hackers leggen Belgische overheidswebsites tijdlang plat
Verder lezen
Privacy First: stop vastleggen reisbewegingen door politie
Verder lezen