Handreiking gegevensuitwisseling voor scholen

Met welke partijen mag je als school welke gegevens uitwisselen? Het antwoord op deze en andere vragen vind je in deze handreiking.

Een school werkt samen met diverse partijen in de regio, zoals de jeugdhulp, leerplichtambtenaar, jeugdgezondheidszorg, Jeugd-GGZ, gemeente, politie, en wijkteams/CJG’s. Een onderdeel van deze samenwerking is gegevensuitwisseling. Er zijn vaak vragen over wat de school en externe partners wel en niet mogen uitwisselen vanwege de privacyregels. Deze handreiking geeft uitleg over welke informatie welke partijen met elkaar kunnen delen, waarbij privacy niet wordt gezien als een obstakel, maar als een hulpmiddel in de samenwerking met ouders en leerling.

Straks ook vingerafdruk op ID-kaart verplicht
Privacy niet geborgd in sociaal domein