Isabel Provoost onderzoekt: hoe ben je veilig online?

Isabel Provoost, bekend van The Voice, vraagt zich af wanneer je online nou eigenlijk echt veilig bent. Samen met Alert Online zoekt ze het uit en het resultaat zie je in haar filmpjes.

Ik ben Isabel Provoost, 19 jaar en je kent me misschien van The Voice of Holland, waarbij ik in 2017 tweede werd. Tijdens de finale van The Voice kreeg ik allemaal rare meldingen op mijn telefoon dat anderen probeerden mijn wachtwoord te raden en in mijn iCloud te komen. Mijn telefoon is toen ook nog gecrasht. Supervervelend, want toen kon ik niet meer appen met mijn vrienden en familie op dat spannende moment. Maar eigenlijk ook best eng dat iemand zomaar bij je bestanden probeert te komen!

Sindsdien vraag ik me weleens af wanneer je nou eigenlijk echt veilig online bent. Ook als je bijvoorbeeld openbare wifi-netwerken gebruikt of op links klikt. En het antwoord op die vragen probeer ik met Alert Online te vinden.

Ik heb afgesproken met verschillende mensen die mij hierbij kunnen helpen en van deze ontmoetingen maak ik filmpjes. Zo kan ik hun tips ook met jou delen. Ben je benieuwd? Bekijk dan mijn filmpjes hieronder!

Waarderingspeiling Gemeentelijke inkoopvoorwaarden IT
Belletje van een nep-helpdesk? Hang op!