Standaard Verwerkersovereenkomst 2.0 gepubliceerd

De Standaard Verwerkersovereenkomst Gemeenten (VWO) 2.0 is gepubliceerd. Met inbreng van gemeenten en leveranciers en onder de regie van de beheergroep VWO wordt deze actueel gehouden.

De beheergroep standaard verwerkersovereenkomst gemeenten (VWO) kwam op 28 maart 2019 voor de eerste maal bijeen en besprak tijdens deze eerste halfjaarlijkse vergadering de binnengekomen wijzigingsvoorstellen op de standaard VWO. De wijzigingen, adviezen en suggesties van gemeenten, leveranciers alsook de adviezen van de landsadvocaat zijn besproken, gewogen en – waar noodzakelijk – doorgevoerd in versie 2.0 van de VWO.

Beheerfase

De VWO is inmiddels in de beheerfase. Met inbreng van gemeenten en leveranciers en onder regie van de beheergroep VWO houden we de standaard actueel. Voor meer informatie over het beheerproces kijkt u op de projectpagina van de VWO. De privacy-helpdesk van de IBD is bereikbaar voor vragen over de toepassing van de overeenkomst via privacy@VNG.nl. Wijzigingen, aanvullingen en suggesties kunt u sturen aan ditzelfde adres.

Belletje van een nep-helpdesk? Hang op!
Webinar Privacy met Aleid Wolfsen