DPIA-tool voor gemeenten online

Voor gemeenten is het vanaf nu mogelijk om een DPIA uit te voeren met een tool van de IBD. Deze is gebaseerd op de DPIA-tool van de Franse CNIL. Ook zijn BIO-maatregelen opgenomen in de tool!

Via de website https://pia.informatiebeveiligingsdienst.nl/ is het vanaf nu mogelijk om een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uit te voeren. U kunt hiervoor inloggen met uw accountgegevens van de IBD Community mits u hiervoor uw gemeentelijk e-mailadres gebruikt en tweefactor authenticatie heeft geactiveerd.

Speciaal voor gemeenten

De IBD ontwikkelde de tool speciaal voor gemeenten op basis van de DPIA-tool van de Franse gegevensbeschermingsautoriteit CNIL. Ten opzichte van de oorspronkelijke Franse versie van de tool zijn de teksten vertaald, uitgebreid en toepasbaar gemaakt voor gemeenten. Verder zijn de algemene beveiligingsmaatregelen vervangen door makkelijk te selecteren BIO-maatregelen. Een pilotgroep van 27 gemeenten testte de tool in de afgelopen periode.

Werk en Inkomen Digitaal (Suwinet)
Privacyreglement e-mail- en internetgebruik gemeente Raalte