‘Who Cares About Privacy?’ Youth NL IGF Debat

Tijdens het jongerendebat ‘Who Cares About Privacy?’ op donderdag 3 oktober gaat ECP met diverse experts in gesprek over dit onderwerp. Het evenement wordt in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam georganiseerd.

Privacy is een thema dat regelmatig aandacht krijgt in de media. Denk bijvoorbeeld aan de recente berichten over FaceApp of Moskou dat de grootste gezichtsherkenningsapparatuur krijgt en hierdoor iedereen continu in de gaten houdt. Maar vinden wij het nou echt zo belangrijk? Let jij bij het gebruik van social media, apps of tijdens het online surfen bewust op je privacy? Of is jouw motto: ‘ik heb niks te verbergen’? Moeten wij als burger accepteren dat voor het gebruik maken van een dienst vaak meer gegevens dan nodig worden verzameld en met andere bedrijven of instanties worden gedeeld? Moeten wij bewuster beslissingen maken over wat wij wel en niet online plaatsen? Welke verantwoordelijkheden liggen bij ons als consument, bij de bedrijven en de overheid?

AP advies over preventieve schuldhulpverlening gemeenten