Beheren

Kernwoorden
beheer, coaching, Functionaris-Gegevensbescherming, Privacy-Officer, FG-as-a-service, DPIA
# diensten
5

Wanneer het privacybeleid en privacyplan zijn opgesteld, uitgevoerd en de privacymaatregelen zijn geborgd binnen de processen, is het beheren ervan een volgende stap. Het doel is risico’s reduceren tot een acceptabel niveau. In deze fase zorg je ervoor dat aandacht voor privacy integraal en structureel onderdeel uitmaakt van de bedrijfsvoeringprocessen van de gemeente. Hiermee borg je privacy in de Planning & Controlcyclus. Daarmee breng je het privacymanagement naar een professioneel niveau.

Borgen in PMS

Taken en verantwoordelijkheden voor privacy worden in deze fase structureel belegd bij alle verantwoordelijken in de gemeente. Ook vindt structurele verantwoording plaats volgens een cyclisch proces en middelen worden structureel belegd. Het doel is om als gemeente ‘in control’ te komen, ook op het vlak van privacy. Ofwel: geen verrassingen meer.

Diensten

De Functionaris Gegevensbescherming (FG) of Privacy Officer is dé spin in het web als het gaat om de borging van privacy binnen de gemeente. Deze persoon heeft een centrale rol in het beheren van alle processen die daarmee te maken hebben. Ben je FG of Privacy Officer en heb je behoefte aan coaching? Hiervoor kun je terecht bij een van de adviseurs van IB&P Ook kun je desgewenst voor een bepaalde tijd een Functionaris Gegevensbeschermer of een Privacy Officer bij ons inhuren uit onze pool van specialisten via onze ‘FG as a service’. Ook kun je bij IB&P terecht voor het laten uitvoeren van een Data Protection Impact Assessment (DPIA).

Wil je graag meer informatie ontvangen over wat wij wellicht voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.


Onze diensten

 • Coaching FO / PO

  Coaching kan je helpen de vaardigheden van de Functionaris Gegevensbescherming of Privacy Officer op een hoger plan te brengen.

 • Privacy Officer

  Tijdelijk (extra) mankracht nodig om de rol als Privacy Officer te vervullen? Huur dan een deskundige hiervoor in.

 • Functionaris Gegevensbescherming

  Tijdelijk (extra) mankracht nodig om de rol als Functionaris Gegevensbescherming te vervullen? Huur dan een deskundige hiervoor in.

 • FG as a Service

  Met FG as a service beschik je over een structurele oplossing voor het procesmatig bewaken van het privacybeleid van de gemeente. Hierbij kun je gebruikmaken van een adviseur die wij voor meer dan één klant ter beschikking stellen.

 • DPIA's

  Met een DPIA is het mogelijk om in een vroegtijdig stadium en op hoofdlijnen inzicht te krijgen in alle onderdelen van de beoogde verwerking van persoonsgegevens die aandacht en uitwerking behoeven te analyseren. Mogelijke risico’s van de gegevensverwerking kun je hiermee verkleinen door tijdig passende maatregelen te nemen.


Nieuwsbrief

Recente Tweets

Met ons wekelijkse nieuwsoverzicht houden we je graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. informatiebeveiliging-gemeenten.nl/2019/10/nieuws…
Zijn accountants, belastingadviseurs en salarisprofesionals verwerkingsverantwoordelijke of verwerker? Deze nieuwe richtsnoeren geven het antwoord. Handig! informatiebeveiliging-gemeenten.nl/2019/10/nba-ni…
Dit gratis symposium van het Agentschap Telecom staat in het teken van digitale weerbaarheid en continuïteit van de dienstverlening. Ook zeer relevant voor gemeenten! informatiebeveiliging-gemeenten.nl/2019/10/9-nove…

Copyright © 2014-2019 IB&P B.V. - Privacy Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V. 
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap