Inventariseren

Kernwoorden
inventariseren, privacy
# diensten
4

Een eerste stap naar het juiste niveau van privacymanagement voor de gemeente is het inventariseren en analyseren van informatie. Tijdens deze fase breng je in kaart op welk niveau de gemeente staat op het vlak van privacy en of alle procedures voor privacy voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

In kaart

Je onderzoekt in hoeverre privacy een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering. De wijze waarop dit binnen alle operationele processen is geïntegreerd. Dit houdt in dat iedereen die een rol heeft in het privacymanagement van de gemeente weet wat hun taken en verantwoordelijkheden zijn op dit vlak en ook begrijpt waarom maatregelen nodig zijn. Draagvlak hiervoor is belangrijk.

Diensten

De adviseurs van IB&P kunnen jou hierbij adviseren en ondersteunen met bijvoorbeeld een 0-meting Bewustzijn, een Quickscan Privacy, een GAP-analyse AVG of een Privacy volwassenheidsscan.

Wil je graag meer informatie ontvangen over wat wij wellicht voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.


Onze diensten

 • 0-meting bewustzijn

  Een 0-meting geeft je inzicht in het huidige bewustwordingsniveau van de medewerkers op diverse niveaus in de ambtelijke en bestuurlijke organisatie van de gemeente. Daarmee geef je richting aan de bewustwordingsactiviteiten.

 • Quickscan privacy

  Met een Quick Scan Privacy heb je snel en effectief inzicht in de status en het niveau van privacymanagement van de gemeente. We kijken of de gemeente voldoet aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en we kunnen dit toetsen dit aan de hand van de Privacy Baseline van het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP).

 • GAP-analyse AVG

  Een GAP-analyse op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geeft je inzicht in de wijze waarop de gemeente voldoet aan de AVG en waar in de toekomst mogelijk aan gewerkt moet worden. Zo weet je wat er nog te doen is en in welke volgorde.

 • Privacy volwassenheidsscan

  Met een Privacy volwassenheidsscan meet je hoe volwassen het privacymanagement van de gemeente is en of de gemeente voldoet aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).


Nieuwsbrief

Recente Tweets

Wil jij met jouw creativiteit bijdragen aan de veiligheid van de gemeente Utrecht? Kijk dan eens naar de vacature security architect. Solliciteren kan t/m 01-09-2019. ib-g.me/30uy8Il
Staan de veiligheid van informatie en bescherming van persoonsgegevens bij jou hoog op de agenda? Ben jij een uitstekende rechterhand van zowel de CISO als de FG? Kijk dan eens naar deze vacature v... ib-g.me/2Pbwj20
De standaard Verwerkersovereenkomst Gemeenten (VWO) is nu ook vertaald naar het Engels. Handig voor de gemeenten die met internationale verwerkers werken! ib-g.me/2KPlqOS

Copyright © 2014-2019 IB&P B.V. - Privacy Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V. 
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap