GAP- en impactanalyse

Beschrijving

Een GAP-analyse op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geeft je inzicht in de wijze waarop de gemeente voldoet aan de AVG en waar in de toekomst mogelijk aan gewerkt moet worden. Wil je advies of ondersteuning hierbij? Neem dan contact op met een van de adviseurs van IB&P BV. Zij helpen je graag verder.

Doel

De resultaten van een GAP-analyse AVG geven je snel en effectief inzicht in de actuele status en daarmee het niveau van privacymanagement van de gemeente. Zo weet je wat er nog te doen is en in welke volgorde. De resultaten laten zien of de gemeente voldoet aan de AVG.

Wat doen we?

  • Afnemen interviews op locatie
  • Beoordelen documentatie en de afstemming hiervan
  • Inventarisatie aanwezige privacy-maatregelen
  • Opstellen eindrapport
  • Doornemen en/of presenteren eindrapport en resultaten

Wat leveren we op?

  • Inzicht in de Gaps - Eindrapport GAP-analyse AVG

In het eindrapport zijn de belangrijkste te nemen acties voor het inrichten privacy(management) van de organisatie opgenomen. Het rapport geeft je zicht in het actuele niveau van de implementatie van privacy binnen de gemeente en bevat aanbevelingen voor de belangrijkste te nemen maatregelen op de belangrijkste aandachtsgebieden. Het rapport geeft je handvatten om de gedefinieerde concrete vervolgactiviteiten in te plannen.

Doorlooptijd

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de medewerkers (voor interviews) de kwaliteit van de aanwezig documentatie kun je rekenen op een doorlooptijd van minimaal 1 maand.

Relatie met andere
diensten

  • Quick Scan Privacy


Nieuwsbrief

Recente Tweets

Is informatiebeveiliging te breed en wil je alleen onze informatie over privacy zien? Dat kan! Kijk dan op privacy-gemeenten.nl. Ideaal voor Functionarissen Gegevensbescherming en Privacy Officers.
In tegenstelling tot de ISO27001 zijn de CIS Controls meer technisch van insteek. Ook bevat de CIS Controls geen richtlijnen voor een PDCA cyclus. En toch. informatiebeveiliging-gemeenten.nl/2019/09/cis-co…
De gemeente Arnhem mag inwoners een adresgebonden afvalpas laten gebruiken om afvalcontainers te openen. Dat oordeelde de bestuursrechter in Arnhem. informatiebeveiliging-gemeenten.nl/2019/09/afvalp…

Copyright © 2014-2019 IB&P B.V. - Privacy Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V. 
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap