Toetsen

Kernwoorden
toetsen, zelfevaluaties, assessments, audits
# diensten
5

Het is raadzaam om het privacybeleid periodiek te evalueren en te toetsen of de gemeente nog steeds voldoet aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Zo zorg je er structureel voor dat je risico’s reduceert en/of voorkomt.

Verantwoording

Daarnaast is het ook aan te bevelen om het privacybeleid te toetsen op het moment dat er nieuwe of substantieel gewijzigde verwerkingen van persoonsgegevens plaatsvinden. Ook de start van een gemeentelijke samenwerking of uitbesteding van delen van de dienstverlening vragen om een evaluatie en het toetsen van het privacybeleid.

Diensten

Er zijn verschillende manieren waarop je het informatiebeveiligingsbeleid kan toetsen. Denk aan zelfevaluaties, assessments en externe audits. De adviseurs van IB&P kunnen jou hierbij adviseren en ondersteunen of een audit voor jou uitvoeren. Dit klinkt spannender dan het is; prikken maakt niet lek. We kijken juist hoe sterk de ketting daadwerkelijk is!

Wil je graag meer informatie ontvangen over wat wij wellicht voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.


Onze diensten

  • Zelfevaluatie

    Middels een zelfevaluatie op het vlak van privacy of onderdelen daarvan krijg je meer inzicht in de effectiviteit van het privacymanagement van de gemeente. Hierdoor kan je hierop beter sturen en verantwoording afleggen.

  • Assessment

    Middels een assessment toets je aan de hand van de Privacy Baseline van het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) of de gemeente voldoet aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

  • Externe audit

    Met een externe audit breng je in kaart hoe goed de gemeente het privacybeleid onder controle heeft en waar de prioriteiten liggen voor verbetering.


Nieuwsbrief

Recente Tweets

Wil jij met jouw creativiteit bijdragen aan de veiligheid van de gemeente Utrecht? Kijk dan eens naar de vacature security architect. Solliciteren kan t/m 01-09-2019. ib-g.me/30uy8Il
Staan de veiligheid van informatie en bescherming van persoonsgegevens bij jou hoog op de agenda? Ben jij een uitstekende rechterhand van zowel de CISO als de FG? Kijk dan eens naar deze vacature v... ib-g.me/2Pbwj20
De standaard Verwerkersovereenkomst Gemeenten (VWO) is nu ook vertaald naar het Engels. Handig voor de gemeenten die met internationale verwerkers werken! ib-g.me/2KPlqOS

Copyright © 2014-2019 IB&P B.V. - Privacy Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V. 
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap