Toetsen

Kernwoorden
toetsen, zelfevaluaties, assessments, audits
# diensten
5

Het is raadzaam om het privacybeleid periodiek te evalueren en te toetsen of de gemeente nog steeds voldoet aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Zo zorg je er structureel voor dat je risico’s reduceert en/of voorkomt.

Verantwoording

Daarnaast is het ook aan te bevelen om het privacybeleid te toetsen op het moment dat er nieuwe of substantieel gewijzigde verwerkingen van persoonsgegevens plaatsvinden. Ook de start van een gemeentelijke samenwerking of uitbesteding van delen van de dienstverlening vragen om een evaluatie en het toetsen van het privacybeleid.

Diensten

Er zijn verschillende manieren waarop je het informatiebeveiligingsbeleid kan toetsen. Denk aan zelfevaluaties, assessments en externe audits. De adviseurs van IB&P kunnen jou hierbij adviseren en ondersteunen of een audit voor jou uitvoeren. Dit klinkt spannender dan het is; prikken maakt niet lek. We kijken juist hoe sterk de ketting daadwerkelijk is!

Wil je graag meer informatie ontvangen over wat wij wellicht voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.


Onze diensten

 • Zelfevaluatie

  Middels een zelfevaluatie op het vlak van privacy of onderdelen daarvan krijg je meer inzicht in de effectiviteit van het privacymanagement van de gemeente. Hierdoor kan je hierop beter sturen en verantwoording afleggen.

  Verder lezen

 • Assessment

  Middels een assessment toets je aan de hand van de Privacy Baseline van het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) of de gemeente voldoet aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

  Verder lezen

 • Externe audit

  Met een externe audit breng je in kaart hoe goed de gemeente het privacybeleid onder controle heeft en waar de prioriteiten liggen voor verbetering.

  Verder lezen


Nieuwsbrief

Recente Tweets

In deze video gaat Wouter Welling in gesprek met diverse experts over de steeds groter wordende rol van algoritmen binnen de overheid. ib-g.me/2NmHfVE
De IBD heeft diverse projecten lopen en in dit bericht van de organisatie kom je meer te weten over het project ''Verhogen van de digitale weerbaarheid'' en de voortgang van gemeenten bij implement... ib-g.me/2tyMIQo
Recent toegevoegd aan ons downloadarchief: Handreiking Volwassenheidsmodel Informatiebeveiliging ib-g.me/2DKZW0Z

Copyright © 2014-2019 IB&P B.V. - Privacy Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V. 
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap